Jak wybory orła w orle królewskim?

Wybór orła królewskiego jest rytuałem, który obejmuje wiele wyczynów powietrznych. Orzeł złoty (Aquila chrysaetos) jest jednym z największych ptaków drapieżnych, szybkim i zwinnym.

Występują w Ameryce Północnej, Europie, Azji i Afryce. Ten ptak ma jasne złote pióra z tyłu głowy i szyi. A ich potężne szpony i dzioby są używane z wielką umiejętnością do polowania na zdobycz.

Jeśli chodzi o twojego partnera, większość partnera na całe życie. Nawet jeśli nie są towarzyszami na całe życie, pary zwykle pozostają razem przez kilka lat i są monogamiczne w tym okresie. Jeśli jednak jeden z orłów umrze, ocalały będzie szukał innego partnera.

Rytuał pary królewskiego orła

Ogólnie, kojarzenie orłów rozpoczyna się od zalotów, co może być dość aktywnym procesem.

Każdy gatunek ma swoje własne rytuały. Często wiążą się one z pewnym rodzajem wdrożenia lotu, ale wykorzystują również różne sposoby, aby zwrócić uwagę potencjalnego towarzysza.

Czasami, podczas zalotów, samce przynoszą jedzenie samicom. Może to pomóc zaoszczędzić Ci siły podczas późniejszego składania jaj.

Samce nadal noszą żywność podczas okresów inkubacji. W przypadku orłów, samic lub samców zaloty służą zapewnieniu silnych, sprawnych i zdolnych do zdrowych młodych. Zwiększa to ich szanse na przeżycie.

W tym przypadku złote orły wybierają swoich towarzyszy, gdy mają około czterech lub pięciu lat. Często pozostają razem przez całe życie od piętnastu do dwudziestu lat.

Ten wybór pary królewskiego orła zakłada bardzo wysokie loty i strzały, aby zrobić wrażenie. Podczas tych lotów strzelają w kierunku ziemi z wygiętymi skrzydłami, osiągając czasami około 160 km / h.

Następnie ponownie biorą lot. Albo dwa orły mogą strzelać do siebie, dotykając krótko pazurów.

Ogólnie rzecz biorąc, podczas zalotów złoty orzeł może wykonać szybką serię do 20 wspinaczek i opadów.

Podczas każdej wspinaczki mogą trzepotać skrzydłami trzy lub cztery razy. Wykonuje również loty wahadłowe, w których orzeł zanurza się i unosi, a następnie obraca, by powrócić ścieżką.

Zwyczaje godowe orła przedniego

W zależności od położenia geograficznego, orły przednie rozmnażają się od marca do sierpnia. Większość par prowadzi siedzący tryb życia i pozostaje na tym samym terytorium przez cały rok.

Wielu rozpoczyna budowę gniazd i zalotów w grudniu. W przypadku migrujących orłów przednich tworzenie par i zalotów rozpoczyna się, gdy orły powrócą do miejsc reprodukcji, między lutym a połową kwietnia. Każda para może mieć kilka gniazd na swoim terytorium rozrodczym.

Z drugiej strony, złote orły budują gniazda najlepiej na klifach. Chociaż mogą również korzystać z drzew, brzegów rzek i sztucznych struktur.

Ta konstrukcja może zająć od 4 do 6 tygodni. Do tego używają patyków i lokalnej roślinności. Samica składa 1 do 4 jaj i jest odpowiedzialna za większość inkubacji. W końcu najsilniejsi zazwyczaj przeżywają.